Home » U Norveškoj osnovana kompanija za investiranje u BiH
Biznis

U Norveškoj osnovana kompanija za investiranje u BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić prisustvovao je u Ambasadi BiH u Oslu osnivačkoj skupštini investicione kompanije ‘NOR-BiH Invest AS’, na poziv predsjednika Norveško-bosanske privredne komore Ahmeda Lindova.

Kompanija ima za cilj okupljanje investitora za investiranje u Bosnu i Hercegovinu i uvezivanje bh. građana u Kraljevini Norveškoj i BiH.

Tokom osnivačke skupštine prodato je dionica u vrijednosti 1.000.000 norveških kruna – NOK (200.000 KM), a mogućnost kupovine osnivačkih dionica investitori imaju do kraja marta, čime će ova sredstava znatno biti uvećana.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić pozdravio je ovu poslovnu ideju, istakavši da će olakšati i otvoriti prostor za direktne investicije u Bosnu i Hercegovinu.

“Olakšat će uspostavu kontakta između naših građana u svijetu i građana BiH u svrhu poboljšanja kvaliteta iz oblasti nauke i obrazovanja, privrede, ekonomije, kulture i sporta. Bez obzira na izazove s kojima se susreće, Bosna i Hercegovina ima ogroman potencijal za ekonomski razvoj i napredak zahvaljujući bogatstvu prirodnim resursima i ti potencijali trebaju biti iskorišteni”, kazao je Komšić prilikom obraćanja na osnivačkoj skupštini.

BLIC:   Izvoz iz BiH na godišnjem nivou porastao za 6,9 posto

U prostorijama Ambasade BiH u Oslu upriličen je i susret člana Predsjedništva BiH Željka Komšića sa građanima bh. porijekla koji žive u Norveškoj.

Komšić je zahvalio građanima za njihov kontinuiran angažman na očuvanju veza s njihovom domovinom, njene tradicije i kulture.

Razgovarano je o društvenim i političkim prilikama u BiH, aktivnostima bosanskohercegovačke dijaspore i povezivanju s domovinom, na ekonomskom, ali i svakom drugom društvenom planu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Izvor: akta.ba