Home » Žestoko u Hrvarskom saboru: “Slušaj nakazo jedna… koliko te Bog unakazio tjelesno…”
Svijet

Žestoko u Hrvarskom saboru: “Slušaj nakazo jedna… koliko te Bog unakazio tjelesno…”

Saborski zastupnik Ante Prkačin danas je s govornice izvrijeđao saborsku zastupnicu Uršu Raukar nazvavši je nakazom.

U govoru je komentirao istup zastupnice Raukar o migrantima, koja je izrazila nezadovoljstvo što se ukrajinske izbjeglice drugačije tretiraju od migranata iz Afganistana, Sirije i drugih zemalja.

“Možemo li drugačije tretirati one na čijim licima vidimo mržnju i agresivnost, uspoređivati ​​vojno sposobne muškarce i nesretni narod koji bježi od rata. Nađite mi jednog hrvatskog vojnika koji kuka nad sudbinom afganistanskih izbjeglica. Zbog njih kukaju oni koji su navijali za Srbe i Jugoslavene dok su se s njima tukli”, govorio je Prkačin u ime Kluba zastupnika Domovinskog pokreta, spomenuvši pritom i Josipa Broza Tita, prenosi Jutaranji hr.

Na te riječi Raukar mu je svog mjesta dobacio “Sram te bilo”, što je razbjesnio Prkačina.

“Slušaj nakazo jednu, koliko te je Bog unakazio tjelesno, toliko ti je i glavu”, zagrmio je Prkačin s govornice ne birajući riječi.

BLIC:   Američka ambasadorica u Moskvi posjetila zatvorenog novinara Evana Gershkovicha

Predsjedavajući Reiner mu je potom dao opomenu upozorivši ga da ne može tako govoriti, ali je opomenuo i Uršu Raukar poručivši joj da ne može sa svog mjesta dovikivati ​​drugima.

Današnji incident u Saboru oštro je osudila na Twitteru zastupnica Centra Dalija Orešković.

“Teško je opisati dno na koje je Hrvatski sabor pao. Nisu problem politički obračuni, koliko god žestoki i neugodni bili. Problem su zastupnici koji su prešli granicu elementarne ljudskosti i pristojnosti. Svega 5,6 dana od prošlog incidenta Prkačin je danas Uršu Raukar nazvao nakazom”, poručila je.

Podsjetimo, prije sedam dana isti je zastupnik u govoru spominjao SDP-ovu gradonačelnicu Šiška Kristinu Ikić Baniček za koju je rekao da je ‘debeljuškasta’ i ‘masna’.

Izvor: slobodna-bosna.ba