Home » Zbog radova na asfaltiranju obustava saobraćaja na MP Prijedor – Banja Luka
BiH

Zbog radova na asfaltiranju obustava saobraćaja na MP Prijedor – Banja Luka

Zbog radova na asfaltiranju, danas i naredna dva dana obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Prijedor-Banja Luka, na dionici Dragočaj-Tunjice. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na alternativne pravce (Omarska-Bronzani Majdan-Banja Luka ili Prijedor-Bosanska Dubica-Bosanska Gradiška-Banja Luka).

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj. Radovi se izvode i u zoni petlje Sarajevo sjever, gdje se saobraća usporeno.

Zbog radova na izgradnji pristupnih puteva za autoput A-1 u mjestu Ševaš Njive na magistralnom putu vozila od danas saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog minerskih radova danas od 10.00 do 11.00  i od 13.00 do 14.00 sati doći će do obustava saobraćaja. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Bihać-Bosanski Petrovac (dionica Ripač-Dubovsko) i  Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučuje se putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana savjetuju se češće pauze. Prije polaska na putovanje savjetuje se i provjera potrebne dokumentacije za osobe i vozilo, te provjera stanja na putevima i graničnim prijelazima, saopćeno je iz BIHAMK-a.