Home » Započeta izgradnja hotela Plava Voda u Travniku
Biznis

Započeta izgradnja hotela Plava Voda u Travniku

Još jedan vrijedan projekat za našu državu Bosnu i Hercegovinu će započeti ove godine. Naime u vezirskom gradu Travniku započeta je izgradnja hotela Plava Voda. Investitor ovog višemilionskog projekta je porodica Hadžić iz Travnika, vlasnik ćevabdžinice Hari.

Destinacija Plava voda u Travniku je dugogodišnje okupljanje kako naših državljana tako i turista. Ali već odavno objekti na ovoj lokaciji su oronuli i nisu u funkciji, a njihova sanacija za sve privatnike je zahtjevala dodatna novčana ulaganja.

Hotel Plava Voda će imati pet etaža

Arhitektonsko rješenje luksuznog hotela radio je arhitekta Amir Vuk-Zec iz Studija “Zec” koji će spojiti moderan stil i tradiciju ovog lokaliteta. Projekat je povjeren izvođaču radova travničkom preduzeću “Vlašić Gradnja”. Izgradnju objekta će nadzirati Baština H&A, kako bi sve prošlo u najboljem redu i zadovoljili osnovne standarde i zakone.

BLIC:   Uspješne priče o povratku i investicijama: Tim mladih inžinjera vjeruje u uspjeh na domaćem tržištu

Hotel Plava Voda će imati pet etaža u kojem će osim hotelske usluge i restorana biti mnogi drugi sadržaji kao što su bazen, prostor za masažu, fitnes i SPA centar, kozmetički tretman, suvenirnica, javni WC i dr. Ukupna površina objekta je 3800 m², a posjedovat će i sale za veća okupljanja, izložbe i sl.

Ovakav objekat će obogatiti turističku i ugostiteljsku ponudu uz spoj elemenata modernog, funkcionalnog i tradicionalnog. S obzirom da je u pitanju velik projekat od građana se traži razumijevanje i strpljenje za sva uzurpiranja dok traje gradnja ovog objekta.