Home » Za sve ljubitelje brze hrane – dolazi KFC
Biznis

Za sve ljubitelje brze hrane – dolazi KFC

Još jedan svjetski brend brze hrane KFC (Kentucky Fried Chicken) dolazi na područje naše države Bosne i Hercegovine. Tačnije prvi KFC restoran otavara se u Sarajevu polovinom ljetne sezone. Plan razvoja restorana će biti koncept Food Court i Drive Thru te In Line.

Prošle godine u septembru firma TASTRA iz Sarajeva potpisala je franšizni ugovor, koja će biti operater na teritoriji Bosne i Hercegovine. Potpisivanjem ugovora i otvaranjem ovakvog objekta donosi našoj državi mogučnost otvaranja novih radnih mjesta i zapošljavanje radnika.

Ova kompanija je već počela sa edukacijama budućih uposlenika gdje će se voditi računa o kvaliteti, sigurnosti i ispravnosti hrane i upravljanjem novim procesima. Trenutno se planira zaposliti oko 80 radnika.

KFC je prisutan u 145 država i naša država s ponosom se može pohvaliti sa ovakvom ponudom za ljubitelje hrane. S obzirom da KFC proizvodi ručno hranu od svježeg pilećeg mesa u koji se stavljaju začini (11 Herbs) strogo čuvana receptura, takođe ovo meso će imati Halal certifikat.

BLIC:   Gračanica od 20. do 23. septembra epicentar poslovne inovacije

Planirano je otvaranje ovog restorana i u drugim gradovima. Vlasnici ovog objekta bit će Denis i Dado Stojnić. Ovo je drugi najveći svjetski lanac restorana poslije McDonald’s-a, a poznati specijaliteti su pržena piletina.

Iz kompanije Tastra poručuju “Pridruži se našem timu i stvori put prema poslovnom razvoju”. Nadamo se uspješnoj poslovnoj saradnji ove firme na našim područjima, koja itekako može ponuditi kvalitetnu hranu kako za domaće stanovništvo tako i za turiste. Budimo od onih koji će pomoći perspektivnom razvoju naše države.