Home » Vremenska prognoza – U BiH sunčano do četvrtka
BiH

Vremenska prognoza – U BiH sunčano do četvrtka

Vremenska prognoza – U  Bosni i Hercegovini danas će biti sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni.

U utorak, 18. oktobra, biće pretežno sunčano vrijeme. Prijepodne po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle i niske oblačnosti. Vjetar slab, sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati  između 3 i 9, na jugu zemlje od 11 do 15, a najviša dnevna  između 19 i 25 stepeni.

U Bosni i Hercegovini u srijedu, 19. oktobra, biće  pretežno sunčano vrijeme. Prijepodne po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle i niskih oblaka. U Bosni se očekuje naoblačenje tokom noći na četvrtak. Vjetar slab, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna  uglavnom između 18 i 23, na jugu zemlje do 25 stepeni.

U četvrtak, 20. oktobra, u  Bosni pretežno oblačno prijepodne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. U Hercegovini sunačanije. Vjetar slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu zemlje od 11 do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 18, na jugu zemlje od 22 do 26 stepeni, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena FHMZBiH.