Home » U toku pripreme za 19. Međunarodni sajam ekologije ‘EKOBIS 2022’ u Bihaću
Biznis

U toku pripreme za 19. Međunarodni sajam ekologije ‘EKOBIS 2022’ u Bihaću

Ovogodišnji 19. međunarodni sajam ekologije “EKOBIS 2022” održat će se od 8. do 11. septembra na Gradskoj otoci u Bihaću. Organizator sajma je tradicionalno Privredna komora Unsko-sanskog kantona (USK), dok je generalni pokrovitelj ponovo kantonalna vlada.

Suorganizator je Grad Bihać, a partneri Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vanjskotrgovinska komora BiH, Privredna komora Federacije BiH, JP Nacionalni park Una i Obrtnička komora USK

– Izuzetno smo zahvalni zbog podrške svih nivoa vlasti, jer bez toga organizacija ovakvog sajma trenutno ne bi bila izvodiva. To naravno kažem zbog aktuelnih velikih poskupljenja i bilo bi jako teško zatvoriti financijsku konstrukciju ovog renomiranog projekta. Ponosni smo da ćemo i ove godine imati između 200 i 250 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Slovačke, Bugarske i još nekoliko evropskih zemalja – kazao je predsjednik Privredne komore USK-a Enes Ružnić.

BLIC:   Ryanair od aprila leti iz Sarajeva za Milano, Brisel, London, Memmingen i Geteborg

U okviru ovogodšnjeg EKOBIS-a održat će se i 2. međunarodni sajam turizma – EKOTOUR, te 2. međunarodni sajam obrta.

-EKOBIS je već na nivou izuzetno cijenjenog, renomiranog sajma sa značajnom tradicijom, međutim i sa ogromnim potencijalom. U posljednjih nekoliko godina okrećemo se donekle turizmu, s obzirom da svi upravo u tom segmentu vidimo najveću razvojnu šansu našeg kantona. EKOTOUR je još u okviru Međunarodnog sajma ekologije, no smatramo da ćemo kroz nekoliko godina stvoriti sve preduslove za njegovo samostalno održavanje i izrastanje u respektabilan sajam turizma, kakvih nam u Bosni i Hercegovini nedostaje – ističe Ružnić.

Promotivni i prijavni materijali su već izrađeni, a uskoro će krenuti intenzivnija marketinška kampanja, dok bi Sajam svojim sadržajem i pratećim događajima trebao biti posvećen temi H2 – gorivo budućnosti.