Home » U Šapcu se utopio mladić, par dana prije mature
Crna hronika

U Šapcu se utopio mladić, par dana prije mature

Umjesto mature, održat će se sahrana mladom Aleksandru (18) koji se prekjučer utopio u Savi kod Šapca. Tijelo nesretnog mladića pronađeno je oko petnaest dalje kilometara od mjesta gdje je posljednji put viđen.

Podsjetimo, bio je sa drugarima na Savi, a njegov prijatelj koji je pokušao da ga spasi je ispričao kako je došlo do tragedije. -Ja sam ga dan prije zvao da dođe, rekao je da će doći, ali da se ne želi kupati. Jedan drug i ja smo se kupali, ja sam ga upitao da li zna da pliva, rekao je da zna… Posle nekog vremena je rekao: „Ajde i ja ću, lijepa je voda“. Plivao sam dvadesetak metara ispred njih dvoje“, počinje tužnu priču A.K. „U jednom momentu on je počeo da se davi, samo su mu se ruke vidjele. Bio je viši i teži od mene, pokušavao sam da ga podignem nekako, ali u jednom trenutku i ja sam tonuo skoro na dno. Držao me je za ruku, da sam ostao minut duže vjerovatno bih i ja nastradao, jedva sam se spasio… Čovjek neki koji je bio na obali je skočio i pokušali smo da ga nađemo ali nismo uspjeli. Odmah je pozvana policija, a nakon neka dva sata došli su i ronioci. I njegov otac je došao na lice mjesta, šta da vam kažem, kada neko izgubi sina“, ispričao je neutješni drugar.

Sahrana će biti održana danas. Tehnička škola je zbog tragičnog događaja odlučila da odloži matursko večer za 4. juli. – S obzirom na novonastalu situaciju, u kojoj je maturant naše škole tragično stradao, obavještavamo vas da se otkazuje proslava maturske večeri zakazana za četvrtak 16. juni. Molimo vas za razumijevanje, kako bismo i u ovoj situaciji bili solidarni i na dostojanstven način podnijeli gubitak učenika naše škole – navela je Uprava škole u saopćenju.