Home » U pola sata hrvatska policija spriječila dva pokušaja krijumčarenja 62 ilegalna migranta
Svijet

U pola sata hrvatska policija spriječila dva pokušaja krijumčarenja 62 ilegalna migranta

Hrvatska granična policija u petak je, u svega pola sata, na području Topuskoga spriječila dva pokušaja krijumčarenja 62 ilegalna migranta.

Policajci koji rade na poslovima sprječavanja nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta u petak ujutro su na području Topuskog zaustavili kombi bosanskohercegovačkih oznaka koji je vozio državljanin BiH (58), a u kojem su bila 32 strana državljana koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Hrvatskoj, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičeni je uhićen, a stranci su dovedeni u službene prostorije nadležne policijske postaje.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku PU sisačko-moslavačke.

BLIC:   Agić: Zdravko Mamić mi je "na ruke" isplatio 500 tisuća dolara

Samo pola sata kasnije, na istom je području zaustavljen još jedan kombi bosanskohercegovačkih oznaka koji je vozio hrvatski državljanin (28), u njemu je bilo 30 stranih državljana koji su također nezakonito ušli u Hrvatsku. I on ih je iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozio do krajnjeg odredišta.

Svi su strani državljani izrazili namjeru podnijeti zahtjev za međunarodnu zaštitu.

Zbog počinjenog kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u  Hrvatskoj, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, prenosi Hina.