Home » U nesreći autobusa iz Srbije u Bugarskoj četvero teško ozlijeđeno
Svijet

U nesreći autobusa iz Srbije u Bugarskoj četvero teško ozlijeđeno

U prevrtanju autobusa iz Srbije u Bugarskoj nema poginulih, a teško je ozlijeđeno dvoje djece i dvije odrasle osobe, izjavio je u ponedjeljak srbijanski ministar zdravstva Zlatibor Lončar nakon posjeta ozlijeđenima u bolnici u koju je primljeno osmero djece i četvoro odraslih.

Nesreća se dogodila u nedjelju navečer kad se autobus, koji je prevozio tridesetosmero djece i 10 odraslih s folklornog festivala u Nesebaru za Beograd, prevrnuo na autocesti za Sofiju kod Stare Zagore.

Među četvero teže ozlijeđenih putnika koji se nalaze na bolničkom liječenju su dva dječaka u dobi od 10 i 11 godina, izjavio je za RTS Lončar nakon što je s bugarskim kolegama tijekom jutra posjetio ozlijeđene.

“Mlađi dječak je operiran zbog ozljede noge, a stariji ima više ozljeda od kojih je najdominantnija povreda glave i oni će biti prebačeni u bolnicu u Sofiju”, rekao je Lončar.

Teško su ozlijeđena i dva roditelja koji su bili u pratnji djece, a jednom od njih amputirana je potkoljenica, dok je drugi zadržan zbog neophodne dodatne dijagnostike.

BLIC:   Uhapšen Ljupčo Palevski, osumnjičeni za otmicu i ubistva Vanje i Panča u Sj. Makedoniji

Lončar je naveo da će, nakon potrebnih procedura, većina putnika tijekom dana biti organizirano prebačena u Beograd, a četvoro putnika koji su u težem stanju bit će transportirani narednih dana.

Prema izvješću bugarskog MUP-a, vozaču autobusa iz Srbije određen je pritvor od 24 sata i protiv njega je najavljena optužnica.

Bugarska agencija BTA prenijela je da su testovi vozača bili negativni na alkohol i drugu, navodeći preliminarnu ocjenu ministarstva da je uzrok nesreće “ili ljudska greška ili tehnički problem”.

Bugarski istražitelji smatraju da je vozač autobusa iz nekog razloga izgubio koncentraciju, zbog čega je autobus sletio s autoceste u jarak.

Prema svjedočenju jedne putnice, autobus je, kako navodi RTS, sletio s ceste u trenutku kada se vozač nagnuo da spusti sjedište suvozača, kako bi na njega sjeo roditelj s djetetom kojem je pozlilo.