Home » Tragedija u Kaknju: Sin ubio majku pa pokušao samoubistvo
Crna hronika

Tragedija u Kaknju: Sin ubio majku pa pokušao samoubistvo

U jutarnjim satima desila se tragedija u Kaknju u ulici Branilaca. Teško nasilje u porodici dogodilo se jutros u 8:15 sati, gdje je sin (A.Š.) ubio majku (E.Š.) ,a potom pokušao izvršiti samoubistvo skočivši u rijeku Trstionicu.

Kako je potvrđeno iz operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, došlo je do nanošenja teških tjelesnih povreda koje su završile smrtnih ishodom.

– Policijska stanica Kakanj jutros je obaviještena da je usljed izvršenja krivičnog djela nasilja u porodici ženska osoba zadobila tjelesne povrede, te joj je medicinska pomoć pružena u Kaknju nakon čega je prebačena u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje su joj konstatovane teške povrede životno ugrožavajuće. Danas oko 13:30 sati smo obaviješteni da je preminula. Osoba koja joj je nanijela povrede, uži član porodice, je nakon tog događaja pokušala izvršiti samoubistvo skokom s mosta u rijeku. Prolaznici su ga izvukli iz rijeke te je i on prebačen u Kantonalnu bolnicu u Zenicu na Neuropsihijatriju – kazao je Fišek.

Nezvanično saznajemo da je ubijena Emira Šehagić, žena bivšeg ratnog komandanta iz Kaknja.

Osumnjičeni (A.Š.) je također prevezen u zeničku bolnicu, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć. Nalazi se pod nadzorom pripadnika MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.