Home » SP u rukometu: Selekcije Francuske, Španije i Švedske osigurale plasman u četvrtfinale
Sport

SP u rukometu: Selekcije Francuske, Španije i Švedske osigurale plasman u četvrtfinale

Selekcije Francuske, Španije i Švedske osigurale su sinoć plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva za rukometaše u Švedskoj i Poljskoj kolo prije kraja drugog kruga takmičenja.

Španci su u grupi 1 u Krakovu pobijedili Sloveniju sa 31:26 i zadržali stopostotan učinak, kao i Francuzi koji su u drugoj utakmici u grupi očekivano pobijedili Iran sa 41:29.

U posljednjoj utakmici dana u grupi I Poljska je savladala Crnu Goru sa 27:20.

U grupi II u Göteborgu plasman u četvrtfinale osigurala je Švedska koja je pobjedom nad Islandom 35:30 zadržala maksimalan učinak. Prije toga Portugal je pobijedio Zelenortska Ostrva sa 35:32, dok je Mađarska sa 28:25 savladala Brazil.

Portugal, Island i Mađarska ostaju u borbi za drugo mjesto u grupi i plasman među osam najboljih ekipa. U posljednjem kolu Portugal koji ima pet bodova igra protiv Švedske, dok Island i Mađarska, koji imaju po četiri boda igraju protiv Brazila, odnosno Zelenortskih Ostrva.

Danas su na rasporedu susreti drugog kola u grupama III i IV. U grupi III u najboljoj poziciji su Njemačka i Norveška koje imaju po šest bodova, dok u grupi IV neporaženi Egipat igra protiv Bahreina koji ima dva boda manje. Branitelja naslova Dansku koja ima bod manje od lidera očekuje meč s Amerikom, a u preostaloj utakmici drugog kola Hrvatska igra protiv Belgije.