Home » Rukometaši Čelika ne žele igrati sutrašnju utakmicu protiv dobojske Sloge
Sport

Rukometaši Čelika ne žele igrati sutrašnju utakmicu protiv dobojske Sloge

Rukometni klub Čelik otkazao je utakmicu 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv dobojske Sloge, koju su sutra trebali igrati u Gradskoj areni Zenica.

Finansijski problemi zeničkog kluba kulminirali su ovih dana, a igrači su obavijestili Upravu da “ne žele dalje igrati za klub, koji i pored datih obećanja nadležnih nema nikakvu podršku Grada i Gradske uprave”.

U obavijesti su igrači naveli da su se pojedinačno izjasnili te odlučili da od danas ne žele dalje igrati utakmice za RK Čelik.

Štrajk igrača, navodi se u objavi na službenom Facebook profilu kluba, mogao bi biti prekinut “jedino u slučaju ako gradonačelnik (Fuad Kasumović-op.a.) nešto promijeni i uključi se u rješavanje problema u ovom klubu”, odnosno da se iznađe način da se izvrši uplata klubu jedne mjesečne stipendije igračima.

BLIC:   "Zmajice" povele u Kopru, ali su Slovenke u drugom poluvremenu napravile preokret

– Ako se to ne desi, jedina realna opcija je dalje urušavanje i nestanak ovog kluba sa mape sportskih kolektiva Grada, nakon 73 godine postojanja. Klub je istrošio sve vlastite resurse i mogućnosti – piše, između ostalog, u objavi zeničkog kluba.

Gradonačelnika su, podsjećaju, još 4. septembra obavijestili da namjeravaju napustiti Premijer ligu BiH, ako nemaju njegovu i podršku Grada.