Home » RK “Čelik” Zenica počinje sa pripremama, prvenstvo počinje 18. februara
Sport

RK “Čelik” Zenica počinje sa pripremama, prvenstvo počinje 18. februara

Komesar Prve rukometne lige Federacije BiH Branko Vukojević objavio je kalendar takmičenja za nastavak prvenstva u proljetnom dijelu sezone. Utakmice prvog proljetnog kola (12. redovno kolo) igraće se 18. i 19. februara, a posljednje, 22. kolo, 6. i 7. maja.

Svi igrači Čelika koji su završili prethodnu polusezonu ostali su vjerni klubu i za nastavak prvenstva. Na spisku trenera Mikija Filipovića je ukupno 22 igrača, medju kojima su i dva igrača koji igraju na dvojnu registraciju Čelik – Sloboda Tuzla, Bakir Pirić i Admir Hadrović.

Nažalost, treći rukometaš Slobode, izuzetni rukometni talenat, Muharem Milkunić nije u sastavu zbog povrede u proteklom prvenstvu i neće ga biti na terenu oko četiri mjeseca, zbog operacije koljena.

Pripreme rukometaša Čelika za novu sezonu će voditi treneri Miki Filipović i Amar Kobilica.

Kup – 29. januara

Pripreme ekipe Čelika za nastavak prvenstva počinju 16. januara u Zenici. Radiće se paralelno u Gradskoj areni i na terenima Kamberovića polja, jedan ili dva puta dnevno. Prema informacijama iz Uprave kluba, postoji mogućnost da će ekipa nekoliko dana trenirati i van Zenice, ukoliko se obezbijedi da tim treninzima može prisustvovati najmanje 80 odsto igrača, a zbog izostanaka s posla zaposlenih igrača, radi nastave u školama i na fakultetima.

BLIC:   Selektorica Hurem zadovoljna nastupom te izborenim baražom za plasman u A Ligu nacija

– Radićemo dva puta dnevno, ubrzanim tempom, jer već 29. januara igramo prvo kolo Kupa BiH. I prvenstvo ove godine počinje mnogo ranije – 18. februar. Kao i uvijek, treniraćemo i raditi paralelno i na fizičkoj spremnosti igrača i u radu s loptom. Iako je Kup došao brzo, to nije ni loše, jer ne moramo tražiti protivnike za prijateljske utakmice prije početka prvenstva – kaže trener Filipović.

Povoljniji raspored

U RK Čelik ističu da u narednoj poslusezoni imaju povoljniji raspored utakmica, jer im u goste dolaze sve jače ekipe iz Lige: u drugom kolu u Zenici gostuje RK Žepče, u 9. kolu RK Jajce, a u 11. kolu ORK Rudar Banovići. U sve tri utakmice Čelik je pobijedio i u gostima.

– Mi ne podcjenjujemo ni jednu ekipu. I posljednjeplasirana ekipa zna zaigrati dobro i napraviti iznenađenje. Naš pristup igri i u svakoj utakmici je da poštujemo i cijenimo svakog protivnika. Zato se moramo dobro pripremiti za prvenstvo – kažu u Čeliku.

U Upravi Čelika su posebno zadovoljni činjenicom da je među 22 prvotimca čak njih devet mlađih od 18 godina, što znači da Čelik ne treba da se brine za budućnost ovog kuba, koji inače ove godine obilježava 73. godišnjicu svog postojanja.