Home » Raskol u žepačkom HDZ-u! – Direktno.ba
BiH

Raskol u žepačkom HDZ-u! – Direktno.ba

Usprkos činjenici da su izbori završeni prije par mjeseci gdje je HDZ ostvario odličan izborni rezultat i ostvario svoj izborni cilj, tenzije u strujama žepačkog HDZ-a ne jenjavaju.

Kako saznajemo od izvora bliskog HDZ-u, ovih dana je na adrese 50-ak članova HDZ BiH stigla obavijest od predsjednika OO HDZ BiH Žepče Josipa Martića da su jednoglasnom odlukom izbačeni iz ove stranke. Neslužbeno doznajemo da se radi o članovima koji su mahom Martićevi neistomišljenici, a čak njih 40-ak su visokoobrazovani i ugledni članovi stranke. Ovom odlukom predsjednik OO Žepče načinio je opasan presedan u politici HDZ BiH, te teško oštetio članstvo i stranku općenito.

Ovakav obračun Martića s neistomišljenicima ne začuđuje Žepčake, jer već godinama traje “tihi sukob” unutar ove organizacije HDZ-a.

Naime, uskoro će vrijeme unutarstranačkih izbora, te potonji na sve načine pokušava utišati oporbu i još jednom odstraniti svakoga tko se i usudi misliti drugačije.
Činjenica da odnedavno umjesto jednog, u Žepču kao središtu HDZ-a u županiji Zeničko-dobojskoj egzistiraju čak 2 ureda, jedan Općinskog a drugi Županijskog odbora dovoljan je dokaz navedenoga. Ono što začuđuje Žepčake je da Martić umjesto da poziva na zajedništvo u trenucima kad sve više Žepčaka napušta svoj rodni kraj i kada se prijeti izbacivanjem HDZ-a iz županijske vlade, on se bavi izbacivanjem najpotentnijeg i najobrazovanijeg članstva i unošenjem nereda u ogromnu organizaciju.

Nezadovoljstvo ovakvim vodstvom stranke iskazuje veliki broj članova stranke među kojima su i visokopozicionirani dužnosnici HDZ BiH ZDŽ koji su spremni napustiti organizaciju ako vrh stranke ne zaštiti izbačene članove.

Navodno to nije sve, jer nakon što je prekrižen od vrha stranke u novoj kadrovskoj politici, Martić se odlučio na obračune u Zeničko-dobojskoj županiji, te je tako prethodnih dana radio i na razjedinjavanju OO HDZ Usora. Poseban kuriozitet je da je navodno sudjelovao na pregovorima u Zenici gdje je dogovorena smjena ravnatelja Službe za zapošljavanje ZDŽ Ante Pešića, inače predsjednika OO HDZ Tešanj.

Indikativno je da je sve glasnija i poslovično tiha oporba u OO HDZ BIH Žepče, koja vidi da odluke koje donosi Martić graniče s potezima očajnika.

Sve u svemu biti će zanimljivo vidjeti reakciju Dragana Čovića na raskol u žepačkom ali i Zeničko-dobojskom HDZ-u BiH.

Izvor: centralna.ba