Home » Prvi rezultati uzroka smrti Muamera Zukorlića – preminuo prirodnom smrću
Svijet

Prvi rezultati uzroka smrti Muamera Zukorlića – preminuo prirodnom smrću

Jučer su pojedini mediji obavijestili javnost da su stigli prvi nalazi o uzroku smrti rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića.

Prema informacijama iz tužilaštva, nalaz dobijen obdukcijom pokazao je da je Muamer efendija Zukorlić preminuo prirodnom smrću.

Obdukcija tijela obavljena je 6. maja, a rađena je od strane obducenata sudske medicine Beograd, Sarajevo i Hamburg i to na Odjeljenju za sudsku medicinu i patologiju u Općoj bolnici Novi Pazar.

Sin rahmetli muftije Muamera Zukorlića, Usame Zukorlić i predsjednik Stranke pravde i pomirenja, potvrdio je samo da su stigli prvi nalazi o uzroku smrti rađeni na institutima za Sudsku medicinu u Nišu i Beogradu. Usame Zukorlić nije naveo šta je uzrok smrti.

Zukorlić Usame izjavio je da će porodica sačekati rezultate koji treba da pristignu iz Njemačke i BiH, nakon čega će se obratiti javnosti.

BLIC:   Broj ubijenih Palestinaca u Pojasu Gaze porastao na 30.228 osoba

Kako se navodi u saopštenju sin rahmetli muftije Muamera Zukorlića je podnio krivičnu prijavu protiv nepoznatih lica zbog krivičnog djela teško ubistvo. Više javno tužilaštvo odredilo je ekshumaciju radi obdukcije posmrtnih ostataka tijela kao i hemijsko-toksikološku analizu bioloških ostataka radi uvažavanja uzroka smrti muftije.

Supruga preminulog muftije Muamer Zukorlića, Elma Elfić Zukorlić oglasila se na instagramu:
“Danas, izvještajem obducenata smo saznali da nismo zakasnili, aorta nije pukla, umro je prirodnom smrću prestankom rada srca. Tačno onako kako je vjerovao da mu je Allah dž.š. odredio trenutak smrti njegovim rođenjem. Hvala Bogu nije ni otrovan, jer ko kod ga je poznavao mogao ga je samo voljeti”, navela je Zukorlić.