Home » Promovirana 24. generacija polaznika Policijske akademije FMUP-a
BiH

Promovirana 24. generacija polaznika Policijske akademije FMUP-a

U Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP) danas je upriličena promocija 24. generacije polaznika osnovne policijske obuke.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona 10 – Livno od danas je bogatija za pet mlađih inspektora dok je Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Posavskog kantona za tri mlađa inspektora, a kojima su nakon uspješno okončane osnovne policijske obuke uručene diplome u Policijskoj akademiji FMUP-a.

Prisutne polaznike, uime federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare, pozdravio je vršilac dužnosti direktora Policijske akademije FMUP-a Nusret Beširević, koji je polaznicima poručio da policijski posao moraju obavljati časno, pošteno i u interesu građana Bosne i Hercegovine.

– Vi ste budućnost naše zemlje. U svom poslu držite se slova zakona i interesa građana – rekao je Beširević.

BLIC:   Mladi inovatori sa tri projekta predstavljaju BiH na Olimpijadi genijalaca u New Yorku

Polaznici osnovne policijske obuke izrazili su zadovoljstvo u povodu osnovne policijske obuke u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova ističući kako će im stečena znanja mnogo pomoći u obavljanju službenih dužnosti, saopćeno je iz Ministarstva.