Home » Priština: Ubijen jedan od napadača na policiju
Svijet

Priština: Ubijen jedan od napadača na policiju

Situacija u selu Banjska je i dalje napeta, priopćila je kosovska policija i navela da je ubijen jedan od napadača na policijske jedinice, pozivajući istovremeno napadače da se predaju.

“Kriminalne grupe s vremena na vrijeme vatrenim oružjem napadaju policijske jedinice na terenu koje, usprkos napadima na njih, nastavljaju svoj angažman stvaranjem sigurnosnog ambijenta”, navodi se u priopćenju policije, a prenosi Radiotelevizija Srbije.

“Značajan broj profesionalnih napadača, maskiranih i uniformiranih u različitim uniformama, naoružanih teškim naoružanjem, granatama, vojnim oruđem (zoljama), pojedinim oklopnim vozilima, koristi različite privatne prostore i predmete, uključujući u i oko manastira u Banjskoj, za nošenje, kretanje, sklonište i pozicioniranje za pucanje na policijske jedinice”, dodaje policija.

Pozivajući se na nastalu situaciju i okolnosti, policija je iz sigurnosnih razloga zatvorila za promet dva prijelaza na sjeveru (Jarinje i Brnjak), pa poziva sve građane da koriste ostale punktove.

BLIC:   Iranska delegacija napustila COP28 zbog učešća Izraela

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić najavio je svoje obraćanje javnosti u 20 sati, povodom najnovijih događanja na Kosovu.