Home » Predstavljen master plan izgradnje ski-centra Manjača
Biznis

Predstavljen master plan izgradnje ski-centra Manjača

Master plan strategije i izgradnje ski-centra na Manjači predstavljen je danas u Stričićima, saopćio je Olimpijski centar “Jahorina”.

Plan je predstavio direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić, a događaju su prisustvovali ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Nedeljko Ćorić, predsjednik nadzornog odbora Olimpijskog centra “Jahorina” Nedeljko Elek, predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, član predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, kao i ostali zvaničnici Republike Srpske.

Ljevnaić je naveo da vrijednost projekta iznosi 53,36 miliona KM i da je planirana izgradnja skijaške infrastrukture, ali i zabavnih sadržaja kao što su tjubing staza, avantura-park, dječije igralište, ZipLine, i drugi sadržaji.

Planirana je izgradnja šestosjedne žičare ukupne visinske razlike 264m, dužine 1.000 m i kapaciteta 3.000 skijaša, koju će pratiti dvije ski-staze dužine okvirno 2.500 m. Ski-staze će potpuno biti pokrivene sistemom vještačkog osnježavanja uz koje je u planu i izgradnja vještačke vodoakumulacije odnosno jezera.

– Vidim veliki potencijal i zbog dobrog geostrateškog položaja – udaljenost grada Banja Luka je na samo 25 km, aerodrom je takođe u neposrednoj blizini i ono što je jako bitno je orijentacija ka sjeverozapadu, što je pogodno za funkcionisanje ski- centra – kazao je Ljevnaić.“