Home » Poznato da li Starbucks dolazi u Bosnu i Hercegovinu
Biznis

Poznato da li Starbucks dolazi u Bosnu i Hercegovinu

Mnogim Bosancima i Hercegovcima omiljeni lanac kafića kada odu u inostranstvo, Starbucks, odlučio je otvoriti svoja vrata u još jednoj balkanskoj zemlji, Crnoj Gori.

Tim povodom, N1 je poslao upit ovoj kompaniji, koja diljem svijeta ima više od 30 hiljada prodavnica, o njihovim namjerama za širenje na tržište Bosne i Hercegovine.

Međutim, dobili su odgovor da još uvijek ne planiraju otvarati svoje kafiće u našoj zemlji.

Bosna i Hercegovina ostaje jedna od rijetkih zemalja na Balkanu koja nema ovog svjetski poznatog lanca kafića. Osim Bosne i Hercegovine, i Makedonija dijeli istu sudbinu te se tako ove dvije zemlje izdvajaju kao jedine na Balkanu koje još uvijek nisu postale domaćini za Starbucksove poslovnice.

BLIC:   Digitalizacija podiže konkurentnost i povećava profitabilnost kompanija

Inače je ovaj lanac kafića poznat po proizvodima koje su kalorijske bombe pune šećera, ali i inovativnosti i kreativnosti u stalnom nuđenju novih proizvoda.

Razlozi za odsustvo mogu biti duboko ukorijenjeni u kulturi i preferencijama stanovništva Bosne i Hercegovine. Lokalni kafići nude autentično iskustvo koje je teško zamijeniti globaliziranim lancima.

Možda će se Starbucksov logo jednog dana pojaviti i u ovoj zemlji, ali će tradicija bosanske kafe i dalje ostati snažna i neizbrisiva.