Home » Poruke iz Tešnja: Peradarstvo je generator bh. privrede
Biznis

Poruke iz Tešnja: Peradarstvo je generator bh. privrede

Peradarski sektor i djelatnosti koje se naslanjaju na isti su nositelji gospodarskog života Bosne i Hercegovine, poruka je sa proširenog sastanka Organizacijskog odbora Prvog međunarodnog Kongresa živinarstva/peradarstva, a koji je održan 24. januara u Tešnju.

Osim članica Koordinacionog odbora peradara/živinara, sastanku su sudjelovali i brojni uvaženi gosti, eminentna imena iz naučnog svijeta, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz Srbije, Hrvatske, Slovenije. Oni su se našli u svojstvu prijateljske potpore, kao i pomoći pri organiziranju prvoga dogođaja, koji će okupiti sve relevantne subjekte iz peradarskog i drugih srodnih sektora.

“Cilj nam je ovjeriti svoju lidersku poziciju u regiji i prezentovati domaćoj i političkoj javnosti svoj potencijal, koji je generator gospodarskoga života Bosne i Hercegovine”, rekao je Edin Jabandžić, predsjednik organizacionog odbora ove manifestacije, te najavio da će Kongres živinarstva / peradarstva biti pečat vjerodostojnosti.

BLIC:   KPZ ZENICA TRAŽI RADNIKE: Direktor Isak raspisao konkurs za zatvorske policajce

Sudeći prema naučnom auditoriju, gospodarskim i nevladinim subjekatima okupljenima oko organizacije Kongresa živinarstva / peradarstva, sa punim pravom možemo očekivati vrhunski događaj koji će imati snažan odjek.

Prvi međunarodni Kongres živinarstva/peradarstva će se održati od 10. do 12. maja u Banja Luci.

Izvor: klix.ba