Home » Porodica zatekla veliku zmiju u kući, vatrogasci odlično reagovali
Crna hronika

Porodica zatekla veliku zmiju u kući, vatrogasci odlično reagovali

Jučer je jedna porodica imala nesvakidašnju dramu u porodičnoj kući. Naime, u mjestu Dolac na Lašvi kod Travnika porodica je pronašla veliku zmiju u kući.

U tom trenutku u kući su se nalazili majka i dvoje male djece. Žena je pozvala komšiju, a zatim su obavijestili stanicu vatrogasne jedinice Nova Bila.

“Sa suprugom sam pošao da smirimo preplašenu djecu i odmah smo pozvali vatrogasce. Prilikom razgovora na poziv dali su nam instrukcije da se zmiji niko ne treba približavati, sve dok vatrogasci ne dođu. Od našeg poziva proteklo je oko pet minuta a vatrogasci su već došli na lice mjesta”, kaže prisutni komšija.

Za veoma kratko vrijeme pozivu su se odazvali pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Travnik i došli na lice mjesta i brzom reakcijom uklonili zmiju iz kuće, koja će, kako su rekli, biti puštena u prirodu van naseljenih područja.

Naši vatrogasci su još jednom pokazali da su spremni vrlo brzo i na sposoban način reagovati u određenim situacijama, kako bi pomogli našim građanima.