Home » Pogoršano stanje ratnog zločinca Ratka Mladića
Svijet

Pogoršano stanje ratnog zločinca Ratka Mladića

Sin ratnog zločinca Ratka Mladića je izjavio da je zdravstveno stanje njegovog oca loše i pogoršava se iz minute u minut.

Darko Mladić.: “Stanje je prilično loše i pogoršava se iz minute u minutu. Fizički je toliko je da ne može hodati ni 20 metara bez odmora.”

On je rekao da ima povišen šećer i sve je slabiji, njegove kognitivne funkcije su vidno pogoršane jer ljekari nisu liječili posljedice moždanog udara.

Napominjemo, Mladić je u Haagu imao nekoliko blažih moždanih udara koji su ostavili posljedice, operisan mu je tumor na debelom crijevu, infarkt , a u posljednje vrijeme problem s bubrezima.

Ratni zločinac Ratko Mladić pravosnažno je osuđen na doživotnu kaznu zatvora, 08. juna prošle godine. Nakon što je Mladićeva odbrana uputila žalbe uslijedilo je odbacivanje iste žalbe od strane žalbenog vijeća.

BLIC:   Netanyahu planira muslimanskim vjernicima ograničiti pristup džamiji Al-Aksa tokom ramazana

Mladić je od strane Haškog tribunala proglašen krivim za ubistva, deportacije, kršenje običaja ratovanja, napade na civile, nehumano premještanje stanovništva, terorisanje, genocid u Srebrenici. Utvrđeno je da je Mladić kriv za genocid u Srebrenici, zločine protiv čovječnosti u 15 općina u Bosni i Hercegovini, opsadu, snajpersko djelovanje i terorisanje građa Sarajeva od 1992. do 1995. i držanje pripadnika mirovne misije UN-a kao talaca tokom NATO bombardovanja.