Home » Počinje zimski raspust i za preostale učenike osnovnih i srednjih škola u ZDK-u
BiH

Počinje zimski raspust i za preostale učenike osnovnih i srednjih škola u ZDK-u

U osnovnim i srednjim školama Zeničko-dobojskog kantona u kojima se nastava odvija po Nastavnom planu i programu na bosanskom jeziku danas i zvanično počinje zimski raspust – potvrdila je Feni nova ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta tog kantona Draženka Subašić.

Posljednji dan nastave za đake u tim školama ZDK-a, odnosno 60-ak osnovnih i 30-ak srednjih škola, bio je petak, 30. decembra, jer su protekli dani bili neradni zbog vikenda te novogodišnjih praznika. Ovi bi se đaci u školske klupe ponovo trebali vratiti tek 23. januara, ali za nastavno osoblje u tim školama dani zimskog raspusta nisu neradni dani.

-Zimski raspust traje tri sedmice, a nadamo se da će i vremenske prilike biti povoljne te da će nastava u drugom polugodištu početi prema ranije utvrđenom nastavnom planu i programu- kazala je ministrica Subašić.

BLIC:   Pretresi na više lokacija na području ZDK i KS, u SIPA-i ispitivanje Kenana Uzunovića

U općinama Usora i Žepče, u kojima je predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje u nadležnosti lokalnih zajednica, kao i u drugim školama u tom kantonu u kojima se nastava realizira po Nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku, zimski je raspust, zbog katoličkog Božića, počeo još 23. decembra. Đaci u tim školama na nastavu se vraćaju 9. januara.