Home » Otvorena fabrika za proizvodnju kreveta u Petrovcu – veliki uspjeh za zajednicu
Biznis

Otvorena fabrika za proizvodnju kreveta u Petrovcu – veliki uspjeh za zajednicu

Vlasnik firme Kavgiko iz Živinica Arslan Kavgić je kupio nekadašnju fabriku Napco beds iz Petrovca  koja je proizvodila krevete. Prošle godine održali su sastanak sa načelnikom Opštine Petrovac Ozrenom Petkovićem i izrazili zainteresovanost za kupovinu ovog pogona.

Preduzeće je registovano pod novim imenom Models. Iz Opštine Petrovac su izrazili nadu da će ova firma uspješno zaposliti oko 200 radnika i da će ovakva djelatnost dobiti više klijenata, što za ovu opštinu ima velik napredak.

2018. godine nekadašnji vlasnik firme Napco proglasio je stečaj ovog preduzeća i tako je 400 radnika ove opštine ostalo bez posla.

Otvara se potpuno nova fabrika u kojoj će raditi radna snaga sa višegodišnjim iskustvom. Pogon zadovoljava sve potrebe za rad, izvršeno je renoviranje i instalacija mašina za proizvodnju.

BLIC:   Digitalizacija podiže konkurentnost i povećava profitabilnost kompanija

Ove godine počinju proizvodnju kreveta za Njemačkog partnera i trenutno su orjentisani za tržište EU. Fabrika je otvorena 20. maja , a vrpcu je presjekao Radovan Višković zajedno sa načelnikom opštine Petrovo Ozrenom Petkovićem i vlasnikom firme Kavgiko Arslanom Kavgićem.

Ovo je velik uspjeh za ovu lokalnu zajednicu. Najavljeno je da će i ovo preduzeće dobiti podsticaj kao i ostala preduzeća.