Home » Otvoren obnovljeni dio kompleksa Reumal Fojnica
BiH

Otvoren obnovljeni dio kompleksa Reumal Fojnica

Reumal Fojnica

Kompletni objekat Reumal Fojnica tokom pandemije koronavirusa 2020. godine bio je pred zatvaranjem. Veoma teško je spašen te se njegovo poslovanje vraća u normalno stanje.

Radnici koji su proglašeni tehnološkim viškom imat će priliku da se vrate na posao. Prepoznatjivi dio Fojnice, uz pomoć nadležnih, ponovno je otvoren za sve zaintersovane korisnike.

Kompleks Lječilišta “Reumal” Fojnica, sa banjskim liječenjem i rehabilitacijom je otvoren u ponedjeljak 27. juna. Potpuno obnovljen i modernizovan objekat je od velikog značaja za Fojnicu ali i Bosnu i Hercegovinu, što zbog naših državljana , tako i stranih turista kojih je svake godine sve više.
Ogromne smo napore svi zajedno uložili.

U posao obnove objekta smo ušli u februaru ove godine i u rekordnom vremenu uspjeli završiti sve planirane radove. Zalaganje se isplatilo i evo već vidimo reprezentativne objekte, mogu slobodno reći, najkvalitetniji ovog tipa u regionu. Posebno nas sve raduje činjenica da smo pored same rekonstrukcije , na radna mjesta vratili određen broj kolega koji su radi kriznog perioda bili prinuđeni privremeno napustiti “Reumal”.

BLIC:   Obilježavanje 32. godišnjice „Živiničkih osa“: Ministru Isaku uručen Zlatni orden

Najveća vrijednost “Banje” je što je to jedini objekat čiji ukupan kapacitet je 140 kreveta, od kojih skoro 50 kreveta su ortopedski ležajevi za nepokretne i slabopokretne osobe, sa prostorom za dječiju rehabilitaciju.

Ponovnim otvorenjem ovog objekta svi oni dobijaju adekvatan i moderan prostor za liječenje i oporavak”, rekao je Alija Mukača izvršni direktor Lječilišta “Reumal” Fojnica.

Objekat posjeduje prostor za djelimično ili potpuno nepokretne pacijente sa posebnim kupatilima, podovima, pristupom tretmanu, vertikalnim transportom. Največu vrijednost ima bazen sa ljekovitom vodom, specijalno prilagođen takvim nepokretnim pacijentima, sa liftovima koji direktno spuštaju i dižu pacijenta u bazen, i koji omogućavaju potpunu sigurnost.

Nakon niza edukacija svojim korisnicima mogu ponuditi tim specijalista, koji individualno prilagođenim programima, nastoje pacijente osposobiti za što brži povratak normalnim aktivnostima.