Home » Održana prozivka u NK “Čelik” Zenica – ambicije za nastavak sezone su jasne! (VIDEO)
Sport

Održana prozivka u NK “Čelik” Zenica – ambicije za nastavak sezone su jasne! (VIDEO)

U press salonu stadiona Bilino Polje jučer je održana prozivka seniorske ekipe NK Čelik Zenica na kojoj su prisustvovali fudbaleri koji će da budu nosioci igre u drugoj polusezoni.

Prema planu rada, prvi trening je planiran već danas na atletskoj stazi stadiona Kamberovića polje, gdje je stručni štab izvršiti specifična fizička testiranja kako bi utvrdili stepen spremnosti igrača nakon zimske pauze, te postavili temelj za naredni period i intenzivne treninge koji će uslijediti naredne sedmice do početka takmičarskog dijela sezone.

Prisutnima se obratio novi generalni direktor kluba Emir Čerim, trener Armin Duvnjak i njegov pomoćnik Adis Nurković.

“Prvi dio priprema ćemo odraditiu Zenici, a počinje zvanično u ponedjeljak. Drugi dio priprema je planiran da bude raelizovan u Makarskoj od 25. januara i tamo ćemo se zadržati sedam dana. Generalna proba je planirana za 11. februar kada ćemo igrati protiv GAK 1902, austrijskog drugoligaša, bivšeg prvoligaša i zaista sjajne ekipe. Zahvalio bih se upravi i prijateljima iz Graza, koji su nas pozvali da igramo taj meč i vjerujem da ćemo u ta tri, četiri dana koja budemo boravili tamo biti na visokom nivou. Fokus ostaje isti, borba za Prvu ligu FBiH, naravno nećemo zanemariti kup, pogotovo jer nam je to prva zvanična utakmica i sve svoje resurse ćemo uložiti da za mjesec i po dana budemo maksimalno spremni.” izjavio je šef stručnog štaba NK Čelik Armin Duvnjak.

Iz NK Čelik očekuju da pripreme počne 27 igrača, a odlazak iz kluba su najavili Šabić i Džaferović. Stručni štab je istakao da vjeruje u postojeći kadar i da ne želi dovoditi previše igrača sa strane.

BLIC:   Lana Pudar čestitala Dan državnosti BiH: Pogledajte fantastičnu poruku naše SIrene

Adis Nurković je istakao da u novoj godini prije svega svim igračima želi puno zdravlja i ističe da je pred ekipom isti cilj, te da uz sreću neće biti problema da se isti ostvari.

U pripremnom periodu NK Čelik je planirao susret sa premijerligašem Slogom iz Doboja 21. januara, nakon toga planirana je jedna ili dvije utakmice u Makarskoj na pripremama, a trenutno se traže adekvatni protivnici. Također, planiran je i susret sa sportskim prijateljima iz Banja Luke, ekipom Željezničara 4. februara u Zenici, te generalna proba 11. februara sa ekipom GAK 1902.

“Imamo težak raspored, ima tu dosta ozbiljnih protivnika. Gostujemo šest od sedam prvoplasiranih ekipa sa tabele, ali to nam je dodatni motiv da budemo još bolji. Želim da poželim sreću našim igračima i da nas posluži zdravlje i mislim da tu neće biti problema” za kraj je dodao Duvnjak.

Na kraju je novi generalni direktor Emir Čerim izjavio da je najpozitivnija priča na prozivci prvog tima jeste da su se svi igrači i stručni štab učlanili u NK Čelik Zenica. Prije početka prozivke svi igrači i stručni štab posjetili su kancelarije administracije kluba te se učlanili u voljeni klub. Na taj način poslali su poruku cijeloj sportskoj javnosti o njihovom odnosu prema grbu na prsima i crno-crvenom dresu. Dokazali su svoju vjernost i postavili veliki zadatak svim narednim generacijama našeg kluba.

Također, poslali su poruku svim navijačima i simpatizerima koji se nisu učlanili u Čelik, da to i učine, jer samo konkretnim djelima možemo napredovati i vratiti Čelik na mjesto koje mu pripada – vrh bh nogometa.