Home » Novi Travnik s 2,5 milijuna KM kredita dogodine kreće u sanaciju infrastrukture gradskog područja
BiH

Novi Travnik s 2,5 milijuna KM kredita dogodine kreće u sanaciju infrastrukture gradskog područja

Novotravničko Općinsko vijeće nakon burne rasprave usvojilo je prijedlog odluke o odobravanju kreditnog zaduženja Općine Novi Travnik.

Ovim se općini odobrava zaduživanje u iznosu od 2,5 milijuna maraka kod Razvojne banke FBiH za infrastrukturne projekte koji će ovaj put, kako je kazao načelnik Stjepan Dujo (HDZ BiH), biti utrošeni u središtu grada.

“Prije svega trebamo gledati viziju razvoja grada. Nedavno smo na Vijeću donijeli odluku da mijenjamo statut i da Novi Travnik postane grad. Svjedoci smo kako se prilikom prvog pljuska u gradu zatvore prometnice zbog začepljenih i dotrajalih kanala i loše infrastrukture. Ovo kreditno zaduženje je vizija rješavanja konkretnih problema. Želimo u ovom mandatu od četiri godine riješiti te probleme, a ne da deset godina rješavamo po 15 metara nečega”, rekao je Dujo.

Napomenuo je kako se dugi niz godina ulagalo u ruralna područja te da je ovo sad vizija ulaganja u urbani dio grada i u tom pravcu ide kreditno zaduženje.

Protiv zaduženja bili su u Klubu SDA.

“Mi ćemo angažirati odvjetnika i čitava stvar će završiti na sudu. Ne želimo da netko zadužuje našu djecu… Odluku smatramo nelegalnom”, rekao je Sanel Silajdžija, šef Kluba vijećnika SDA.