Home » Nogometni savez BiH demantira Velež
Sport

Nogometni savez BiH demantira Velež

Nakon što je ranije danas Velež objavio kako je Međunarodni arbitražni sud za sport (CAS) uvažio žalbu FK Velež i poništio suspenziju Šemsudina Hasića, oglasio se Nogometni savez BiH koji je na svojim internetskim stranicama objavio potpuno suprotnu informaciju.

Kako navode iz Nogometnog saveza BiH, CAS je u potpunosti odbacio Veležovu žalbu na odluke Apelacijske komisije Nogometnog saveza BiH, kojom je Hasiću zabranjeno obavljanje bilo kakve dužnosti u nogometu na 18 mjeseci.

„Troškove arbitražnog postupka po žalbi na odluku Apelacione komisije NS/FS BiH u cijelosti snosi FK Velež Mostar. Klub je dužan uplatiti novčani iznos od 2.500 CHF na račun NS/FS BiH. Međunarodni arbitražni sud za sport je u cijelosti odbacio zahtjeve Šemsudina Hasića i FK „Velež“ Mostar za financijsku odštetu”, navode iz Nogometnog saveza BiH.

BLIC:   Reprezentacija BiH u taekwondou odbranila titulu prvaka Balkana

Nogometni savez Bosne i Hercegovine suspendirao je Hasića nakon incidenta na prvenstvenoj utakmici Velež – Borac, igranoj u Mostaru rujnu 2021. godine.

Utakmica je prekinuta zbog ulaska domaćih navijača na teren. Prilikom povratka iz Mostara suci tog susreta fizički su napadnuti kod Jablanice, a njihovo je vozilo zapaljeno.

Natjecateljska komisija Nogometnog saveza BiH presudila je da je tadašnji Veležov predsjednik Šemsudin Hasić svojim izjavama potaknuo navijače Veleža da napadnu suce te ga je suspendirala na dvije godine.

Kazna je nakon žalbe skraćena za šest mjeseci.