Home » NASA imenuje novog direktora istraživanja zbog prikupljanja podataka o NLO
Svijet

NASA imenuje novog direktora istraživanja zbog prikupljanja podataka o NLO

NASA je u četvrtak saopćila da imenuje novog direktora istraživanja onoga što vlada naziva “neidentifikovanim anomalnim fenomenom” ili UAP, nakon što je stručna komisija pozvala američku svemirsku agenciju da poveća napore u prikupljanju informacija o onome što se uobičajeno naziva NLO.

Administrator NASA-e Bill Nelson objavio je to nakon što je komisija objavila izvještaj u kome poziva agenciju da poveća napore u prikupljanju informacija o UAP, i igra veću ulogu u pomaganju Pentagonu da ih otkrije.

NASA je saopćila da će novi direktor istraživanja UAP-a upravljati “centraliziranim komunikacijama, resursima i analitičkim sposobnostima podataka kako bi uspostavio robusnu bazu podataka za procjenu budućeg UAP-a.”

NASA-ina komisija, koji se sastoji od stručnjaka iz naučnih oblasti, od fizike do astrobiologije, objavila je izvještaj nakon prvog javnog sastanka u junu.

BLIC:   Evropska unija pokreće pomorsku misiju u Crvenom moru

– NASA ima niz postojećih i planiranih sredstava za posmatranje Zemlje i svemira, skupa s opsežnom arhivom istorijskih i trenutnih skupova podataka, koje treba direktno iskoristiti za razumijevanje UAP – navodi se u izvještaju, prenosi Reuters.