Home » Narodna skupština RS usvojila set zakona o povećanju plata svim budžetskim korisnicima
BiH

Narodna skupština RS usvojila set zakona o povećanju plata svim budžetskim korisnicima

Narodna skupština Repubike Srpske danas je na posebnoj sjednici usvojila set zakona o povećanju plata budžetskim korisnicima u Republici Srpskoj.

Usvojeno je osam zakona kojima se to omogućava, a to je: Zakon o platama zaposlenih osoba u javnim ustanovama u oblasti zdravstva RS, Zakon o platama zaposlenih u javnim službama RS, Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda RS, te Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u RS.

Također je usvojen i Zakon o izmjeni Zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture RS, Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u organima uprave RS, Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS i Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa RS.

BLIC:   Na GP Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška duge kolone putničkih vozila

Na sjednici je usvojena i odluka o izmjeni Odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2022. godinu.

Prije glasanja, zakletvu su u Narodnoj skupština položili sutkinja Ustavnog suda RS Ivanka Marković i ombudsman za djecu Gordana Rajić, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću NS RS.