Home » Najskuplji sportovi na svijetu – uzalud talent ako nemate hrpu novca
Sport

Najskuplji sportovi na svijetu – uzalud talent ako nemate hrpu novca

Najskuplji sportovi – Sport je jedna vrsta zabave kako bismo iskazali svoj talenat, fizičke i psihičke sposobnosti, vještine i odmjerili snagu sa protivnikom ili grupom. U sportu nema razlika svako može biti dio njega, bez obzira na spol i godine. Jedina je razlika biti pobjednik ili poražen.

Međutim, nisu svi sportovi baš pristupačni svakom pojedincu. Ponekad objektivni faktori mogu biti prepreka za bavljenje nekim sportom, a jedan od tih faktora je novac. Neki sportovi iziskuju velika finansijska ulaganja.

Za neke sportove potrebni su vam milijuni dolara svake godine. Upoznajmo neke sportove kojima se mogu baviti samo određene skupine ljudi.

Formula 1

Ukoliko želite biti trkač Formule 1, zasigurno morate imati svoj bolid. Mali je broj ljudi koji mogu sebi priuštiti ovaj sport. Pored postojanja automobila za trku potrebna je sva moderna tehnologija, tehničari, inžinjeri, servisna oprema, ulaganja u trke i sl.

Konjički sportovi

Mnogi od nas su maštali kako će ostvariti svoj san jahanjem na konju u nekim utrkama. Ovaj sport rezervisan je samo za nekolicinu ljudi. Ovaj sport zahtjeva kupovinu konja posebne rase uzgojenih čistokrvnih konja.

Jedrenje

Morate posjedovati vlastiti brod, a koji košta oko 100 milijuna dolara. Upravo tako, u ovom sportu možete uživati samo ako ste stekli veliko bogatstvo kojim biste mogli kupiti brod. S obzirom da brodom plovite na utrkama 2-3 mjeseca, ostatka vremena morate plaćati njegovo održavanje i smještaj.

Wingsuiting

Ko je gledao film Point Break, upoznao je sport wingsuiting. Ovaj sport s dodatnim adrenalinom koji podrazumijeva nošenje posebnog odijelo zbog kojeg izgledate kao leteća vjeverica. Vrlo opasan sport, a rijetki su oni koji su toliko odvažni prkositi gravitaciji. Cijena obuke za ovaj sport, najam aviona, skakanje iz njega i odijelo namjenjeno za ovaj sport je veoma skupa.