Home » Na sjeveru Kosova ubijen policajac
Svijet

Na sjeveru Kosova ubijen policajac

Jedan policajac je ubijen, a drugi ranjen u napadu na jedinicu kosovske policije noćas na ulazu u selo Banjska na sjeveru Kosova, priopćila je direkcija policije u Prištini.

“Prilikom obavljanja policijskih poslova, u 02.34 u Sjevernoj Mitrovici, jedinica za brzu intervenciju granične policije primijetila je da su na ulazu u selo Banjska dva teška kamiona (bez registaracijskih oznaka) postavljena na most te je ulaz mosta bio blokiran”, priopćila je policija, a prenosi RTS.

Tri su jedinice, dodaje policija, krenule u pravcu lokacije, no čim su stigle na mjesto blokade, naišle su na otpor “gdje je s nekih položaja pucano iz različitog arsenala vatrenog oružja, uključujući ručne bombe i pištolje, pri čemu su upucana dva policajca”.

BLIC:   U SAD-u uhapšena Nada Tomanić, bivša pripadnica jedinice "Zulfikar"

Jedinice policije su, kako se navodi, reagirale u samoobrani te su uspjele odbiti početni napad kako bi stvorile uvjete za pružanje pomoći i povlačenje pogođenih kolega.

“Ozlijeđeni policajci su izvučeni s lokacije i prevezeni u Regionalnu bolnicu u Južnoj Mitrovici, gdje je liječnik konstatirao smrt jednog policajca, dok je drugi ozlijeđen”, kaže se u priopćenju.

Kosovski premijer Albin Kurti priopćio je na Facbooku da je jutros oko tri sata ubijen jedan kosovski policajac te da su napadači bili teško naoružani profesionalci.

Kako RTS neslužbeno doznaje, kosovska policija zatvorila je za promet prijelaze Jarinje i Brnjak.