Home » Na autobus u centru Sarajeva je pucano, vozač kaže da postoje rupe od metaka
Crna hronika

Na autobus u centru Sarajeva je pucano, vozač kaže da postoje rupe od metaka

Vozač Centrotransovog autobusa koji je večeras prijavio oštećenja na vozilu koje je saobraćalo Titovom ulicom u Sarajevu, na lokaciji kod Velikog parka rekao nam je da su na vozilo ispaljena četiri metka.

Kako je rekao vozač, tri metka pogodila su zadnje staklo, a jedan gornji dio karoserije.

“Putnici su se žalili da je staklo padalo po njima”, rekao nam je vozač autobusa.

Kako se može vidjeti na fotografijama koje je zabilježio fotoreporter portala Klix.ba, na zadnjem staklu su vidljiva oštećenja.

Iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo ranije nam je rečeno da im je događaj prijavljen u 18:15 sati.

Prijavljeno im je da je oštećen autobus kompanije Centrotrans, koji se koristi za javni gradski prijevoz, te da će nakon uviđaja biti rasvijetljene okolnosti usljed kojih je došlo do oštećenja.

Naglašeno je da nije prijavljeno da ima povrijeđenih.

Portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić nam je rekao da je policija Kantona Sarajevo obaviještena da je došlo do oštećenja prozora na autobusu koji se kretao ulicom Maršala Tita u Sarajevu, te tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica.

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su na terenu i po ovlaštenju dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo vrše uviđaj s ciljem utvrđivanja na koji način je došlo do navedenog oštećenja, kao i svih drugih okolnosti vezanih za ovaj događaj”, rekao je Hadžiabdić.

Izvor: Klix