Home » Mladi fudbaler napustio Velež: Došao je na trening i zaplakao, ostali smo u čudu
Sport

Mladi fudbaler napustio Velež: Došao je na trening i zaplakao, ostali smo u čudu

Raphael Lea'i, 19-godišnji fudbaler iz Solomonskih Ostrva, više neće nositi dres mostarskog Veleža. Potvrdio je ovo za Faktor prvi čovjek mostarskog kluba Senad Kevelj.

On je kazao da je do rastanka došlo zbog toga što Lea'i želi biti bliže svojoj porodici.

– Došao je na trening, zaplakao i saopćio da više ne može izdržati. Bili smo u čudu. Radio je, borio se, trenirao. Bio je za primjer. Vjerovatno je došlo do emotivnog pražnjenja. Rad nije bio problem, niti njegov odnos prema nama, kao ni naš prema njemu – rekao je Kevelj.

Lea'i je za Velež nastupio 13 puta, postigao je dva pogotka i dva puta asistirao. Njegov dolazak u Velež u januru ove godine privukao je pažnju, s obzirom na to da je 19-godišnjak postao prvi fudbaler iz svoje domovine koji je zagrao u Evropi.

BLIC:   Čelik raskinuo ugovor sa odbrambenim igračem zbog kršenja discipline

Kada je u pitanju upražnjeno trenersko mjesto, Kevelj nam je kazao da su u opticaju dva-tri stratega, da će odluka biti donesena danas, a novi šef struke konačno i predstavljen u srijedu.

Velež je sinoć u sklopu petog kola Premijer lige BiH poražen od Sarajeva rezultatom 1:0, a Rođeni mogu žaliti zbog nerealiziranih šansi na najvećem bh. stadionu.

U narednom kolu Velež na stadionu Rođeni dočekuje Željezničar.

Izvor: Faktor