Home » Kosovo: Pronađeno tijelo još jedne osobe osumnjičene za napad na kosovsku policiju
Svijet

Kosovo: Pronađeno tijelo još jedne osobe osumnjičene za napad na kosovsku policiju

Kosovski specijalni tužitelj Naim Abazi potvrdio je da su pronašli tijelo još jedne osobe za koju se sumnja da je sudjelovala u napadu na kosovsku policiju u nedjelju tijekom kojeg je jedan kosovski policajac izgubio život.

Mrtvo tijelo pronađeno je oko 1,5 kilometara od “mjesta incidenta”, dan nakon što je skupina naoružanih Srba napala kosovsku policiju, pa je broj ubijenih napadača porastao na četiri.

“Trenutno ga pokušavamo identificirati, jer kod sebe nije imao identifikacijske dokumente”, rekao je tužitelj Naim Abazi .

Kosovska policija nastavlja akciju potrage za ostalim ubijenim napadačima jer postoji osnovana sumnja da u blizini ima još  tijela, prenose Repoteri.net.

Kremlj je u ponedjeljak priopćio da pažljivo prati napetu i “potencijalno opasnu” situaciju na sjeveru Kosova posle ubojstva kosovskog policajca, a glasnogovornik Dmitrij Peskov rekao je  “kako činjenica da su provokacije često organizirane protiv Srba nije tajna ni za koga”.

BLIC:   Erdogan: Izraelski ratni zločini ne bi trebali ostati bez odgovora

Čelnici kosovskih institucija komemorativnim skupom odali su danas počast pripadniku kosovske policije Afrimu Bunjaku koji je ubijen 24. rujna u sukobima s naoružanom skupinom u mjestu Banjska na sjeveru Kosova.

“Profesionalan odgovor policije rezultirao je eliminacijom dijela terorista i kriminalaca, uhićenjem i neutralizacijom cijele njihove skupine, kao i oduzimanjem oružja i sredstava logističke potpore. Od jučer više ništa ne može biti isto, činjenice su izašle pred nas, naše oči i oči međunarodne zajednice, kao i oči svih koji imaju hrabrosti i volje vidjeti istinu regije u kojoj živimo”, rekao je tijekom komemoracije kosovski premijer Albin Kurti.

Kosovska policija danas je objavila inicijale poginulih osoba koji su iz reda srpskog naroda, a koji su u nedjelju sudjelovali u napadu na kosovske policajce.

Iz policije je priopćeno kako su u selu Banjska poginuli I.M. i B.M. iz Leposavića, kao i S.N. iz Zvečana, dok napadač koji je danas pronađen kod sebe nije imao osobne dokumente.