Home » Košarkaši BiH u pohod na Olimpijske igre kreću prijateljskim duelima s Obalom Slonovače
Sport

Košarkaši BiH u pohod na Olimpijske igre kreću prijateljskim duelima s Obalom Slonovače

Našu selekcija će učestvovati na pretkvalifikacionom turnir za Olimpijske igre od 12. do 20. augusta. Izabranici Adisa Bećiragića se nalaze u grupi B sa selekcijama Mađarske, Portugala i Poljske, koja će biti domaćin turnira.

Prve dvije ekipe iz grupe plasirat će se u polufinale, gdje će igrati sa najbolja dva tima iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija). Pobjednik turnira će otići u kvalifikacije za Olimpijske igre.

Danas je Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH održao sjednicu na kojoj je odlučeno da okupljanje i početak priprema košarkaša BiH zakažu za 23. juli na Vlašiću, te je objavljeno da su dogovorene dvije prijateljske utakmice sa selekcijom Obale Slonovače početkom augusta.

Na sjednici kojoj su, osim članova UO, prisustvovali tim menadžeri reprezentacija Razija Mujanović i Vedran Princ, doneseni i zaključci u vezi organizacije i planova svih nacionalnih selekcija.

BLIC:   Džeko osvojio jubilarni deseti trofej u velikoj karijeri, Inter slavio u finalu Kupa Italije

“Rad selektora pomno će se analizirati i pratiti, od samog procesa selekcije igrača do ostvarivanja zajednički usaglašenih ciljeva.

Na sjednici su verificirana i radna tijela KS BiH, precizirani zadaci i planovi istih.

Savez će uskoro pokrenuti proces traženja partnera za marketinšku saradnju i digitalne komunikacije, kako bi se maksimalno iskoristio potencijal KS BiH u ovoj oblasti”, stopji u saopćenju KS BiH.

Također, članovi UO raspravljali su i o presudi BAT-a u vezi tužbe bivšeg selektora Vedrana Bosnića. Zaključeno je da će KS BiH zauzeti stav po ovom pitanju nakon konsultacija s advokatima.