Home » Koji je NiP-ovac tražio Maseratija za glas u Skupštini ZDK?
BiH

Koji je NiP-ovac tražio Maseratija za glas u Skupštini ZDK?

Na društvenim mrežama i u medijima pojavila se fotografija komentara Aldina Alića, predsjednika mladih Naroda i Pravde Zenica. Ukoliko je fotografija autentična Alić je iznio šokantne informacije, gdje tvrdi da je jedan od članova NiP-a tražio Maseratija za ruku u kantonalnoj skupštini od drugih stranaka.

– Prvi od mladih koji su napustili skroz NiP su mladi iz Zenice. Računajući mene kao predsjednika mladih. Azhar (Sejarić, predsjednik Povjereništva Mladih NiP-a op. a.) je bio naš borac za naša prava i držao nas sve na okupu. Mogu samo reći da je zasigurno raspad NiP-a u ZDK veoma blizu. Upozoravali smo na ljude sa plagijat završnim radovima sa travničkih univerziteta, ljude koji imaju neregularno zemljište, a pričaju meni mladiću o poštenju – naveo je on.

Kako navodi, upozoravali su na sve što NiP nije i šta je trebao da bude.

– Zalagali smo se za statut, plan i program NiP-a. Tražili da oni najbolji među nama budu uvijek broj 1 po pitanju svega. Na kraju su mladih ZDK dobili da im se ukrade pravo da u top 3 na listi imaju mladog kantonalnog zastupnika. To su htjeli to su i dobili. Kada kantonalni zastupnik NiP-a traži Maseratija za ruku u kantonalnoj skupštini od drugih stranaka, kada isti taj zastupnik bude snimljen na razgovoru sa osobom iz druge stranke kod Brajlovića za platom od 120 KM. Kada su SBB-ovci sa svojom matricom došli u NiP i zauzeli pozicije u stranci bilo je jasno gdje vodi. Žao mi je utrošenog vremena i ljudi koji su stalno preglašavani u Predsjedništvu stranke. Na hajr i na dobro – zaključio je Alić.

 

Izvor: faktor.ba