Home » Klub DF-a: “Osmorka” predala budžet FBiH u ruke HDZ-a
BiH

Klub DF-a: “Osmorka” predala budžet FBiH u ruke HDZ-a

– U znak zahvalnosti za dodjelu nekoliko fotelja “Osmorci” i uvođenje u potencijalnu vlast, predstavnici “Osmorke” na pladnju su predali budžet Federacije BiH Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ-u) – saopćio je Klub zastupnika DF-a u Parlamentu FBiH.

– U prilog tome govori činjenica da će novcima svih građana Federacije BiH većinom raspolagati zavodi, uprave, agencije i druga javna preduzeća koja su u potpunosti pod kontrolom HDZ-a – ističu u saopćenju.

Dodaju da zabrinjava i činjenica da su milioni maraka iz budžeta Federacije BiH namijenjeni za edukaciju policijskih službenika i policajaca Zapadnohercegovačkog kantona, dok se istovremeno Federalna uprava policije suočava sa poteškoćama, uz ostalo i u vidu nedostatka osnovne opreme za rad.

– Dodatna činjenica da je Vlada Federacije BiH prihvatila amandmane HDZ-a, potvrđuje naše navode. “Osmorka” kroz udovoljavanje HDZ-u, iz budžeta Federacije BiH ispunjava njihove lokalne želje. Nerijetko upravo onih koji rade protiv Federacije BiH i države Bosne i Hercegovine – zaključili su u saopćenju.