Home » Kantonalna bolnica Zenica do daljnjeg zabranila posjete Odjelu pedijatrije
BiH

Kantonalna bolnica Zenica do daljnjeg zabranila posjete Odjelu pedijatrije

Kantonalna bolnica Zenica, zbog pogoršane epidemiološke situacije, do daljnjeg je ukinula posjete na Odjelu pedijatrije – potvrdio je u izjavi za Fenu pomoćnik direktora za medicinske poslove dr. Kasim Spahić.

Značajno povećanje broja pacijenata sa virusnim infekcijama, dodaje Spahić, bilo je povod da načelnica tog odjela Emira Gasal – Gvozdenović zatraži da se ukinu posjete pacijentima.

– Odjel pedijatrije je, zbog povećanog broja virusnih infekcija i hospitalizacija, uglavnom popunjen. Posjete su veliki rizik da se unesu nove infekcije na odjel pa smo se odlučli na ovakav, više preventivan korak – ističe Spahić.

On napominje kako toplo vrijeme, sezonska gripa i povećan broj virusnih infekcija, ali još i prisustvo koronavirusa, zahtijevaju dodatni oprez.

BLIC:   Jak vjetar odnio kazaljku sa sata Katedrale: Grad Sarajevo će platiti popravku

– Trenutno imamo osam pacijenata koji su hospitalizirani zbog infekcije Covida-19, od kojih je jedan od jučer i na respiratoru. Ponovo je otvoren Odjel intenzivne njege za Covid-19. Čini se da se blago povećava broj zaraženih pa se može očekivati da uskoro budu zabranjene posjete i pacijentima na drugim odjelima – najavljuje Spahić.