Home » Kakve ambasadore BiH ima – Bh. predstavnica u Atini: Ni na koji način nećemo obilježiti 11. juli
BiH

Kakve ambasadore BiH ima – Bh. predstavnica u Atini: Ni na koji način nećemo obilježiti 11. juli

Milica Ristović Krstić je navela da je ova instrukcija Turković “jedna u nizu istih ili sličnih koje šalje DKP mreži na datume važne samo jednom narodu – bošnjačkom”

Ambasadorica BiH u Grčkoj Milica Ristović Krstić rekla je da u ovoj ustanovi neće biti spuštene zastave na pola koplja u znak obilježavanja 11. jula Dana sjećanja na genocid u Srebrenici.

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković izdala je instrukciju svim bh. ambasadorima da to učine, međutim, kako Krstić navodi, učinila je bez saglasnosti Predsjedništva BiH i Vijeća ministara.

Krstić je osim toga istakla kako Ambasada BiH u Atini ni na koji način neće obilježiti 11. juli.

– Iluzorno je očekivati da će ijedan srpski ambasador ispoštovati ovu instrukciju, posebno nakon otvorenog pisma koje smo svi jedinstveno potpisali povodom 1. marta, takozvanog dana nezavisnosti BiH, istakla je Krstićeva.

Ona je navela da je ova instrukcija Turković “jedna u nizu istih ili sličnih koje šalje DKP mreži na datume važne samo jednom narodu – bošnjačkom”.

Krstić ukazuje da Turković “svjesno urušava ionako već narušene odnose unutar DKP mreže i pojačava tenzije među narodima sprovodeći jednostranu agendu svoje političke partije”.

Izvor: oslobodjenje.ba