Home » Izraelska mornarica pogodila objekat UN-ove agencije za palestinske izbjeglice
Svijet

Izraelska mornarica pogodila objekat UN-ove agencije za palestinske izbjeglice

Agencija UN-a za palestinske izbjeglice UNRWA saopćila je da je izraelska mornarica pogodila jedan od njenih objekata u južnoj Gazi.

UNRWA je saopćila da je udar u nedjelju prouzrokovao “značajnu štetu” na objektu u Rafi, dodajući da nema izvještaja o žrtvama jer je osoblje UN-a napustilo objekat 90 minuta prije napada, navodi Sky News.

– Ovaj nedavni napad još je jedan pokazatelj da nigdje u Gazi nije sigurno. Ni sjever, ni srednja područja, ni jug – rekao je glavni povjerenik UNRWA-e Philippe Lazzarini.

UNRWA je objavila da je dva puta podijelila koordinate objekta međunarodnog osoblja UN-a sa zaraćenim stranama, uključujući prošli petak.

Zaposlenici Ujedinjenih naroda u Ženevi odali su minutom šutnje počast za više od 100 članova UN osoblja ubijenih u Gazi od početka rata između Izraela i Hamasa prošlog mjeseca.

BLIC:   U SAD-u uhapšena Nada Tomanić, bivša pripadnica jedinice "Zulfikar"

– Ovo je najveći broj ubijenih humanitarnih radnika u historiji naše organizacije u tako kratkom vremenu – rekla je Tatiana Valovaya, generalna direktorica Ujedinjenih naroda u Ženevi.