Home » Imenovan stručni štab “Zmajeva”: Ko će asistirati Faruku Hadžibegiću
Sport

Imenovan stručni štab “Zmajeva”: Ko će asistirati Faruku Hadžibegiću

Faruk Hadžibegić, selektor nogometne A reprezentacije Bosne i Hercegovine, izabrao je stručni štab, odnosno pomoćnike s kojim će sarađivati za vrijeme mandata na klupi “Zmajeva”.

Pored Elvira Rahimića i Almira Seferovića, koji su bili i ranije, selektor se odlučio još za svog dugogodišnjeg saradnika Mehmeda Janjoša, kao i za Nenada Gagru i Sinišu Mrkobradu.

– Obavio sam razgovor sa svima i nema dileme ovo je jedan kompetentan stručni štab. Nisam ranije želio govoriti o imenima, dok prvo sa njima ne pričam. Lako smo se dogovorili i svi su sa zadovoljstvom prihvatili da budu dio ove priče. Siguran da ćemo zajedno tražiti najbolja rješenja za utakmice ili neke specifične situacije – rekao je Hadžibegić.

– Planiram da, čim završim obilazak i razgovor sa igračima, održim i jedan radni sastanak sa članovima stručnog štaba. Znam da svi sa puno ambicija, odgovornosti i želje ulazimo u ovaj posao, te da ćemo dati sve od sebe da napravimo dobru atmosferu u i oko reprezentacije i ostvarimo cilj koji je pred nama – kazao je Hadžibegić.