Home » Htvatska: 85-godišnjak u staračkom domu aktivirao ručnu bombu
Svijet

Htvatska: 85-godišnjak u staračkom domu aktivirao ručnu bombu

Do eksplozije u domu za starije u Dugom Selu, Hrvatska u kojoj su u nedjelju poginuli 85-godišnjak i 81-godišnjakinja, a 79-godišnjak je teško ozlijeđen došlo je jer je 85-godišnjak aktivirao ručnu bombu, izvijestila je zagrebačka policija.

Hrvatska policija taj događaj vodi kao teško ubojstvo, pokušaj teškog ubojstva i samoubojstvo, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

U priopćenju nakon očevida policija navodi da je u nedjelju oko 13.20 sati u Zagrebačkoj ulici u Dugom Selu, u prizemlju objektu koji pruža usluge udomiteljstva starijima osobama, 85-godišnji korisnik u kuhinji aktivirao ručnu bombu. U istoj prostoriji pritom se nalazilo još troje korisnika – 81-godišanjinja te muškarci u dobi od 78 i 79 godina.

“Uslijed eksplozije smrtno su stradali 81-godišnja korisnica smještaja i 85-godišnjak koji je ujedno i aktivirao eksplozivnu napravu, dok je 79-godišnjak teško ozlijeđen, a 78-godišnjak nije ozlijeđen.

BLIC:   Ruska svemirska letjelica s rusko-američkom posadom lansirana prema ISS-u

Provedenim očevidom potvrđena je sumnja u kazneno djelo teškog ubojstva 81-godišnjakinje, pokušaja teškog ubojstva na štetu 79-godišnjaka i 78-godišnjaka”, priopćila je zagrebačka policija, prenosi Hina.

Prema pisanju medija 85-godišnjak koji je aktivirao bombu je iz naselja kod Novog Marofa, dok je stradala žena iz okolici Krapine.

U dugoselskoj policiji ranije su rekli da prije nisu imali intervencije ili prijave vezane uz ovaj dom za starije, a ministarstvo je posljednji nadzor u njemu navodno obavilo lani.

Muškarac koji je u eksploziji u Dugom Selu u nedjelju popodne zadobio teške i po život opasne ozljede, operiran je u Kliničkoj bolnici Dubrava i nalazi se na odjelu intenzivne njege, potvrđeno je u toj bolnici.