Home » Hrvatska: Zbog sumnje na trovanje gaziranim pićima 34 građana obrađeno, dvoje hospitalizirano
Svijet

Hrvatska: Zbog sumnje na trovanje gaziranim pićima 34 građana obrađeno, dvoje hospitalizirano

U 10 hrvatskih bolnica obrađene su ukupno 34 osobe zbog sumnje na trovanje gaziranim pićima, od kojih je četvero imalo erozivne ozljede, no od ukupnog broja pacijenata 32 ih je otpušteno kući, a dvoje ih je hospitalizirano, pokazuju podaci hravtskog Ministarstva zdravstva.

Najveći broj pacijenata, njih 17, obradio je KBC Zagreb, prenosi Hina.

Od ukupnog broja obrađenih pacijenata, u KBC-u Zagreb bila su dva pacijenata s erozivnim ozljedama, no svi su pacijenti otpušteni kući.

Po broju obrađenih pacijenata slijedi KBC Sestre milosrdnice iz Zagreba gdje ih je bilo šest. Nisu imali erozivne ozljede te su svi otpušteni kući.

KBC Rijeka i Opća bolnica Varaždin obradile su svaka po jednog pacijenta, a oba su imala erozivne ozljede. Pacijent u Rijeci je hospitaliziran, a pacijent iz Varaždina je otpušten kući.

BLIC:   Erdogan poručio Guterresu da se Izrael mora smatrati odgovornim za ratne zločine u Gazi

Zagrebački KB Merkur obradio je dva pacijenta koji nemaju erozivne ozljede, no jedan pacijent je hospitaliziran, a jedan otpušten.

Od ostalih bolnica, KBC Split obradio je tri pacijenta, a OB Karlovac, Čakovec, Virovitica te Opća županijska bolnica Vinkovci po jednog pacijenta. Ni jedan od navedenih nisu imali erozivne ozljede te su svi otpušteni kući.