Home » Historijski uspjeh Karate kluba “Perfekt” Zenica na 18. Federalnom prvenstvu (FOTO)
Sport

Historijski uspjeh Karate kluba “Perfekt” Zenica na 18. Federalnom prvenstvu (FOTO)

Proteklog vikenda u Zenici je održano WKF 18. Federalno karate prvenstvo.

Prvenstvo je okupilo 83 kluba sa prostora cijele FBiH sa 750 takmičara u čak 850 kategorija.

Moramo napomeniti da je ovo najmasovnije prvenstvo do sada sa najviše učesnika. Organizator je bio Federalni karate savez, a tehnički organizator KK “Čelik” Zenica.

Karate klub “Perfekt” Zenica je učestvovao sa 6 takmičarki u kategorijama kate i borbe:

– Ejna Bešo

– Merjem Bošnjak

– Amna Kadragić

– Amina Bojić

– Sarah Mlivić

– Lamija Kalabić

Ejna Bešo je uspješno osvojila treće mjesto i bronzanu medalju u kategoriji kate djevojčice 8 godina, dok je Merjem Bošnjak uspješno osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju u kategoriji borbe djevojčice 10 godina 40+ kg.

Amna Kadragić je uspjela da prođe dva kruga u katama i izgubi reposažni meč za medalju te osvoji 4-8 mjesta.

Amina Bojić je uspjela da prođe jedan krug u katama.

Sarah Mlivić je u borbama radila repožni meč za medalju, dok je u katama zaustavljena u prvom meču za prolaz dalje.

Lamija Kalabić je zaustavljena u prvom kolu i u katama i u borbama.

– Sada smo ostvarili historijski uspjeh prvo da smo osvojili dvije medalje na Federalnom, a drugi uspjeh jeste zlatna medalja sa Federalnog prvenstva. Moramo napomeniti da smo izuzetno ponosni na našu djecu, posebno roditelje koji nam pružaju svoju djecu i povjerenje, te konstatnu podršku i guraju naprijed – kazao je trener kluba Nermin Bošnjak i dodao:

BLIC:   NK Čelik Zenica saznao protivnika u baražu za ulazak u Prvu ligu FBiH

– Iskrene čestitke svim našim klubovima iz Grada Zenice na učešću na Federalnom prvenstvu, a posebno osvajačima medalja i to KK Internacional, KK Alfa i KK Čelik. Pokazali smo i dokazali da se u Gradu Zenica radi izuzetno kvalitetan karate i da imamo izuzetno talentovanu djecu i da mogu parirati svima u ZDK, FBiH i cijeloj BiH, pa čak i šire. Naš Karate klub Perfekt Zenica nastavlja sa svakodnevnim treninzima u Robnoj kući Bosanka na prvom spratu, te ovom prilikom pozivamo sve stare članove da nastave da treniraju, kao i sve one koji žele da postanu dio Perfekt porodice da nas slobodno posjete svaki radni dan od 18:00 sati.

Klub nastavlja takmičarsku sezonu već sljedeći vikend, kada će boraviti kod prijatelja u Banja Luci, vikend poslije Sarajevo, te početkom aprila putuju u Goražde i Vitez.

Uprava Karate kluba Perfekt Zenica