Home » FHMZ: Narednih dana u BiH pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom
BiH

FHMZ: Narednih dana u BiH pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom

Narednih dana u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom, a u višim područjima sa snijegom, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U subotu se očekuju prolazne slabe padavine prije podne. U nizinama se očekuje kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i četiri, na jugu do šest stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i osam, na jugu do 12 stepeni.

U nedjelju se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti mage. U noći na ponedjeljak jače naoblačenje. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i dva, na jugu zemlje do pet stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i deset, na jugu zemlje do 12 stepeni.

U ponedjeljak se očekuje pretežno oblačno sa kišom, na planinama će padati snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet, na jugu zemlje do osam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između pet i deset, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U utorak se u BiH očekuje pretežno oblačno sa kišom, na planinama će padati snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i šest, na jugu zemlje do devet stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 12 stepeni.