Home » Edhem Bičakčić ponovo izabran za člana Administrativnog vijeća pariške CIGRE
BiH

Edhem Bičakčić ponovo izabran za člana Administrativnog vijeća pariške CIGRE

Generalna skupština Međunarodnog vijeća za velike električne sisteme donijela je  odluku da Edhem Bičakčić, predsjednik Nacionalnog komiteta CIGRE Bosne i Hercegovine (BH K CIGRE), ponovo bude izabran za člana Administrativnog vijeća ove najveće profesionalne organizacije sa sjedištem u Parizu, na period od dvije godine, odnosno do 2024. godine.

Bičakčić je rekao da su u prethodnom periodu ostvarili značajne rezultate na domaćem i na međunarodnom planu.

– Naš komitet ima više od sto članova u ovoj krovnoj organizaciji, od kojih devet aktivno sudjeluje za nas u veoma važnim radnim grupama CIGRE Pariz. Ove godine ćemo organizovano sudjelovati na 49. zasjedanju CIGRE koje se održava u Parizu krajem augusta, kada će naši članovi prezentirati pet referata i na taj način dati doprinos svjetskoj stručnoj i naučnoj zajednici. U povijesti BH K CIGRE ovo je najveći broj referata na ovoj prestižnoj konferenciji – istakao je Bičakčić za Fenu.

BLIC:   Vijeće ministara BiH usvojilo Program ekonomskih reformi do 2026. godine

BH K CIGRE, osnovan 23. augusta 1992. godine u Sarajevu, dočekuje svoju svoju 30. godišnjicu. U tom periodu organizovao je 15 savjetovanja i desetine raznih konferencija i skupova.