Home » Diverzanti koji su ušli u Belgorod poslali poruku Putinu: Doći ćemo ponovo, čekajte nas
Svijet

Diverzanti koji su ušli u Belgorod poslali poruku Putinu: Doći ćemo ponovo, čekajte nas

Diverzantske skupine okupljene oko organizacija “Ruski dobrovoljački korpus” i “Sloboda Rusiji” održali su danas konferenciju za medije na kojoj su govorili o svojim vojnim aktivnostima u ruskoj regiji Belgorod.

Na početku konferencije, vojnik pod nadimkom Cezar izjavio je kako su diverzanti zarobili veliki dio opreme.

“Naša borba se nastavlja. Operacija u regiji Belgoroda je bila uspješna i njeni ciljevi su ostvareni. Neprijatelj je poražen, a dio sramotno pobjegao. Zarobili smo veliku količinu opreme. Nećemo izdati ideju Slobodne Rusije, nadu Rusa i vratit ćemo Rusiji istinu i pravdu. Doći ćemo ponovo. Belgorod, Brjansk, Kursk, Voronjež, Rostov, Moskva. Čekajte nas”, rekao je vojnik pod nadimkom Cezar.

Poručio je kako su diverzanti svjesni da su Putinove trupe nespremne za organizovani otpor.

“U Belgorodskoj oblasti smo bili svjedoci okrutnosti Putinovih trupa. Dok su diverzanti prolazili kroz naselja ne diraju mještane, artiljerija i avioni ruske vojske su bombardovali mirne gradove. Da li je to ista briga za građane o kojoj govori Kremlj? Oružane snage Rusije su demoralisane i nespremne. Oni praktično nisu pružili otpor, uprkos što su brojčano nadmoćni. Naš cilj nije moć već oslobođenje i pravda u Rusiji. Kao što znamo, istina uvijek pobjeđuje”, poručio je.

BLIC:   Napeto na sjeveru Kosova, kao jedno od rešenja pominju se i novi izbori

Na kraju, Cezar je govorio i o gubicima tokom ovih vojnih aktivnosti.

“Ukupni gubici su dvije osobe koje su poginule i 10 ranjenih. Za razliku od licemjernih izjava propagandista koji ne mogu pobijediti i zato nam fotografiraju ogromne gubitke. Vječna slava mrtvima i čast živima. Vratit ćemo se kući. U Belgorod, Moskvu i Vladivostok. Rusija će biti slobodna”, zaključio je.

Izvor: Klix