Home » Buran istup Damira Mašića iz SDP-a: Teške optužbe na račun SDA i DF-a, a o najavljenom raspadu većine u ZDK-u kaže da nema pojma
BiH

Buran istup Damira Mašića iz SDP-a: Teške optužbe na račun SDA i DF-a, a o najavljenom raspadu većine u ZDK-u kaže da nema pojma

Damir Mašić, zastupnik SDP-a BiH u federalnom parlamentu gostovao je jutros na BHRT-u, a „Slobodna Bosna“ donosi dijelove razgovora.

Na pitanje šta se događa sa većinom u Zeničko-dobojskom kantonu, koju čine Socijaldemokratska partija, Bosanskohercegovačka inicijativa, Demokratska fronta, Hrvatska demokratska zajednica, dio Narodnog evropskog saveza, te Narod i Pravda, Mašić je rekao da nema pojma, te kako to pitanje treba uputiti predsjedniku GO SDP-a BiH iz ZDK-a.

Mašić nije htio komentirati navodne sukobe dvije najjače stranke tog bloka – SDP i BHI, koje su se, navodno, žestoko posvađale zbog uklanjanja Omera Škalje s mjesta direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja koje ultimativno traži BHI.

Iako se u medijima pojavila informacija kako bi zbog tog sukoba Kasumovićev BHI mogao biti izbačen iz vladajuće koalicije, Mašić je kazao kako ne zna ništa o tome.

Mašić je kazao kako SDA i Demokratska fronta vrše stalne opstrukcije kada je u pitanju formiranje vlasti, te je istaknuo da se u medijima plasiraju netačne informacije i o izboru potpredsjednika Federacije BiH iz reda srpskog naroda, koji pripada SDP-u BiH.

-Pitanje je vremena kada ćemo izaći s imenom kandidata, moguće da će to biti za dan-dva, kazao je Mašić potvrdivši da SDP još uvijek traži kandidata za tu funkciju.

Također, Mašić je negirao da je SDP BiH primio veliki broj sumnjivih donacija u izbornoj kampanji, nakon što je Transparency International objavio popis stranaka koji su financirani od strane kompanija koje posluju s državnom, kazavši da je SDP u „skromnoj kampanji“ sve radio transparentno, za razliku od nekih stranaka čiji su bilbordi i oglasi u medijima višestruko nadmašili prikazane iznose u izbornoj kampanji.

Izvor: slobodna-bosna.ba